Strandritten

Stal van Haaster en de Jong

ALGEMEEN

Stal van Haaster en de Jong , is gespecialiseerd in de verkoop van braaf gereden recreatie paarden en pony s in de lagere prijsklasse, weet dus eerst waar je naar op zoek bent, een recreatie paard is iets anders als een sportpaard, bijna al onze paarden en pony s worden voornamelijk ingezet voor strandritten en lessen.

Ben je voor een paard gevallen, bedenk dan eerst of het paard geschikt is voor jouw gebruiksdoel, neem iemand mee met verstand van paarden, uieraard kunnen wij je adviseren en helpen je graag met het uitproberen, denkt u wel aan passende kleding, het rijden met een veiligheid helm is verplicht!

Het hebben van een eigen paard neemt naast tijd, ook aanzienlijke  maandelijkse kosten met zich mee, kun je het paard bieden wat hij nodig hebt, wij adviseren ook altijd het paard te verzekeren.

Onze paarden worden met 6 maanden garantie verkocht, leest u onze voorwaarden wel goed door, je hebt dus alle tijd om te kijken of het klikt tussen jouw en het paard of de pony.

 

 

DE EERSTE DAG(EN) VAN EEN EIGEN PAARD.

Eindelijk is het dan zo ver, daar is ie dan, je nieuwe aanwinst,

Wij adviseren altijd het paard eerst even te laten, wennen, dit gaat het beste in rust, het ene paard is met een paar uur gewent een ander paard heeft een paar dagen of zelfs langer nodig om te acclimatiseren, laat de nieuwsgierige familie en vrienden nog even achterwege, nogmaals een paard went het beste in rust.

Een paard houd van regelmaat , de paarden die bij ons vandaan komen zijn gewend om dagelijks vrije beweging te krijgen met soortgenoten, het liefst in de weide, maar is deze niet voor handen dan volstaat een paddock ook.

Of lekker aan de longe laten lopen.

Voer naar beweging en conditie, onze paarden zijn gewend de hele dag door ruwvoer tot hun beschikking te hebben zowel hooi als kuil, daar naast krijgen zij krachtvoer naar wat zij nodig hebben dit is per paard verschillend, wij voeren 2 x daags krachtvoer, naar behoefte.

Merk je dat het paard gewend is kun je rustig gaan beginnen met rijden, vind je het zelf de eerste keer wat spannend longeer hem dan eerst even voor dat je er op gaat, en stap dan rustig op, ook hiervoor geld het paard is in een nieuwe omgeving en zal moeten wennen, en ook dit zal in rust het beste gaan. En zo kun je iedere dag een stapje verder gaan, ieder paard is verschillend en de een went sneller dan een ander.

Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Welcome